У Німеччині вважають, що її військові повинні бути в Україні: названа умова

В Німеччині вважають, що її військові повинні працювати в Україні в рамках миротворчої місії ООН

Прем’єр-міністр федеральної землі Тюрінгія, Бодо Рамелов, запропонував відправити німецьких солдатів в Україну під миротворчим мандатом ООН у разі припинення активних бойових дій. В інтерв’ю для Spiegel, він зазначив, що в разі припинення вогню Європа має бути готова надіслати миротворців, включаючи військових Бундесверу, до України.

Рамелов також висловив незгоду з попередньою позицією своєї партії, "Лівої партії", яка, на його думку, уникала чіткої оцінки російської агресії. Він звинуватив попереднє керівництво в поширенні пропаганди Кремля під виглядом закликів до переговорів і взаємних поступок.

Окрім того, Рамелов наголосив, що не буде підтримувати Володимира Путіна, якого він назвав автократом, шовіністом та імперіалістом, навіть якщо це вплине на його політичну підтримку.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що після початку операції ЗСУ в Курській області МЗС Німеччини заявило, що Україна в рамках війни із Росією може оборонятися не лише на своїй території. Це передбачено міжнародним правом. Більше того, велика кількість опозиційних німецьких політиків також підтримала "прорив" кордону в Курській області, а також використання зброї Німеччини на території РФ. Зокрема, депутат Бундестагу від ХДС Родеріх Кізеветтер заявив, що завдання ударів по "перевалочним пунктам" на території Росії за допомогою зброї, наданої Німеччиною, абсолютно законне. Він підкреслив, що питання про те, чи бере участь у цьому західна зброя, не виникає, тому що після її доставки це вже українська зброя.