У Шольца зробили нову заяву щодо мирних переговорів України та РФ

Бербок вважає, що мирні переговори щодо війни повинні гарантувати безпеку та свободу Україні

Мирні переговори щодо повномасштабної війни, які обов'язково відбудуться, мають гарантувати свободу та безпеку України. У той же час світ не повинен чекати на діалог склавши руки. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву зробила глава Міністерства закордонних справ Німеччини Анналена Бербок, пише "Голос Америки".

"Світ означає, що існування України як вільної та незалежної держави має бути гарантовано. Це означає гарантії безпеки", - заявила Бербок під час засідання Ради безпеки Організації Об'єднаних Націй (ООН).

Глава МЗС заявила, що це правильне рішення, що дедалі більше впливових людей у світі думають над тим, як допомогти припинити війну в Україні.

"Але це не може означати, що ми сидітимемо склавши руки, поки війні не видно кінця, і російський президент Володимир Путін не зайняв місце за столом переговорів. Неприпустимо просто дивитися на те, як Росія руйнує частини України, що залишилися", - підкреслила топ- дипломат.

Бербок також приділила увагу насильницькому вивезенню українських дітей до Росії. За її словами, згідно з даними Києва, з початку повномасштабного вторгнення Росія викрала щонайменше 19 500 дітей, і лише менш як 400 із них повернулися додому.

"Ми не заспокоїмося, поки діти знову не виявляться зі своїми сім'ями", - додала міністр.

Читайте також на порталі "Коментарі" - План перемоги України містить чітке бачення кроків, які мають забезпечити справедливий та стійкий світ. План перемоги і ті пункти, які у ньому прописані, не можуть передбачати відмову від запрошення для членства України в НАТО. Таку заяву під час виступу у Раді з міжнародних відносин у Нью-Йорку зробив голова Офісу президента Андрій Єрмак.