Удари німецькою зброєю по Росії: Шольц зробив нову заяву

Шольц заявив, що ніколи не дозволив би тиску на свою адресу з метою переконати його ухвалити "неправильні та несвоєчасні рішення"

Канцлер Німеччини Олаф Шольц вважає, що дозвіл для України завдавати ударів по військових цілях на території РФ німецькою зброєю не призведе до ескалації. Як повідомляє портал "Коментарі", про це Шольц заявив в ефірі радіостанції "Antenne Bayern".

"Як сказав президент США - йдеться лише про можливість захистити велике місто, наприклад, Харків", - сказав канцлер Німеччини.

За його словами, рішення надати Києву право використовувати німецьку зброю було ретельно продумано у співпраці з "друзями та союзниками" Німеччини. При цьому Шольц запевнив, що ніколи не дозволив би тиску на свою адресу з метою переконати його ухвалити "неправильні та несвоєчасні рішення".

Читайте також на порталі "Коментарі" - зміна позиції Франції та Німеччини щодо можливості використання Україною західної зброї щодо об'єктів на території країни-агресора може мати значні наслідки. Про це пише рейтингове видання "Financial Times".

Також видання "Коментарі" повідомляло – продовжується дипломатична битва за можливість Україні використовувати західне озброєння з військових цілей на території РФ, а також за появу на нашій території (у тому чи іншому вигляді) військ НАТО. З відповідними закликами до партнерів вкотре звернувся президент Володимир Зеленський. Тиснуть на Адміністрацію Байдена і відомі американські військові, а також статті у ряді медіа. Дозволити Україні знищувати агресора на його території закликає президент Франції Еммануель Макрон, генсек НАТО Єнс Столтенберг. У свою чергу російський диктатор Володимир Путін, бачачи розбіжності з цього приводу серед членів Альянсу, лякає Захід глобальною війною. Як ситуація може розвиватися в найближчому майбутньому? Чи партнери перестануть обмежувати Україну, чим фактично підігрують РФ? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.