Україна може отримати ще більше систем IRIS-T: із ким Німеччина веде переговори

У Німеччині розуміють, що Україні потрібно більше систем ПРО для захисту міст від російських ударів

Німеччина проводить переговори з країнами-партнерами щодо тимчасової передачі Україні систем протиповітряної оборони IRIS-T. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на голову партії зелених, заступника голови комітету з оборони Оміда Нуріпура в ефірі "ZDF".

"Україні потрібно більше систем ПРО. Системи IRIS-T допомагають захистити міста, тож це важливо. Німецький уряд також обговорює це з країнами-партнерами, які отримали IRIS-T від Німеччини, чи можуть вони хоч би тимчасово передати їх Україні", - заявив Омід Нуріпур.

Він відмовився назвати країни, з якими офіційний Берлін сьогодні перебуває у стані переговорів з українського питання. Однак відомо, що у 2018 році Німеччина поставила Єгипту чотири комплекси RIS-T SLM, а у 2021 році Єгипет замовив ще 16 додаткових комплексів.

Також у 2019 році Швеція отримала від Німеччини першу систему IRIS-T SLS ближнього радіусу дії.

Читайте також на порталі "Коментарі" - зустріч у Владивостоці російського диктатора Володимира Путіна з північнокорейським диктатором Кім Чен Ином продовжує залишатися пильною увагою світової преси та експертів. Він дав зрозуміти, що його країна підтримує всі путінські рішення, у тому числі щодо війни проти України. Росія вустами глави МЗС Сергія Лаврова намагається виправдати зближення з КНДР (Північна Корея), яка перебуває під санкціями (схваленими у 2006 році та РФ) через свою ядерну програму. Українська розвідка впевнена, що Путін випрошує у Кім Чен Ина озброєння та боєприпаси, сподіваючись переламати хід війни. А в США попереджають, що КНДР чекає жорстка реакція не лише Штатів, а й усієї міжнародної спільноти, якщо та підтримає війну Росії проти України. І все-таки, схоже, зараз офіційно оформляється російсько-північнокорейський альянс . Про що це каже? Навіщо треба бути готовими? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.