Українці в Німеччині відповіли, чи почуваються у безпеці: опитування

Опитування показало, що українцям у Німеччині безпечніше, ніж у середньому у країнах Європи

Як передає портал "Коментарі", українці заявили, що почуваються у Німеччині у більшій безпеці, ніж в інших країнах Європи. Про це свідчать результати опитування Gradus Research, передає посол України в Німеччині Олексій Макєєв.

"Українки та українці в Німеччині загалом почуваються безпечніше, ніж у середньому по країнах Європи", – сказав дипломат.

За словами Макєєва, найбільше українці у Німеччині стурбовані безпекою власних дітей.

Лише 12% українок та українців у Німеччині звертаються до поліції чи органів влади, коли відчувають небезпеку. 30% звертаються до поліції, коли турбуються про безпеку дітей, дізналися соціологи.

Серед тих, хто звертався до німецьких правоохоронців, 50% вважають, що їм не надали належної допомоги.

"Справу розглянули, клопотання не задовольнили", – уточнив дипломат.

В опитуванні взяло участь близько 1700 осіб.

У зв'язку з цим українське дипломатичне представництво в Німеччині опублікувало інструкцію щодо того, куди звертатися українцям, які зазнали дискримінації за національною ознакою, фізичним чи психологічним насильством тощо. Крім того, мануал поширюється і на ситуації, коли українських дітей труять у школі.

Читайте також на порталі "Коментарі" - у Німеччині набув чинності новий закон про громадянство: до чого тепер готуватись багатьом українцям.

Також видання "Коментарі" повідомляло – українські біженці здебільшого інтегрувалися за кордоном, але лише частину бачать майбутнє своїх дітей у країнах проживання. При цьому, залежно від країни, частка таких українців значно відрізняється, свідчить дослідження міграційної платформи EWL, проведене спільно з Центом Східноєвропейських студій Варшавського університету.