З Богом, трояндами й панк-роком: як німецькі військові вшанували Меркель

Німецькі військові зіграли улюблену музику Меркель на церемонії

Збройні сили Німеччини в четвер, 2 грудня, вшанували канцлера Ангелу Меркель, яка покидає свою посаду, найвищою церемонією, граючи еклектичну комбінацію музики за її власним вибором. Про це повідомляє Reuters.

На церемонії "Großer Zapfenstreich", яка була недоступною для всіх охочих через обмеження COVID-19, музичний корпус штабу Бундесверу зіграв гімн, пісню 1960-х років, яка містить слова "Я не можу погодитися, не можу обійтися, я все ще хочу перемогти", і хіт панк-року 1970-х років.

Гімн "Святий Боже, ми прославляємо твоє ім’я" — це нагадування про протестантське виховання Меркель, а пісня 60-х років "Червоні троянди дощу для мене", можливо, відображає її юнацькі амбіції. Також лунав рок-хіт "Ви забули кольоровий фільм", який уперше виконала східнонімецька панк-артистка Ніна Хаген.

Народжена в північному портовому місті Гамбурзі в родині протестантського пастора, Меркель виросла в комуністичній Східній Німеччині, перш ніж очолити переважно чоловічу католицьку західнонімецьку партію - Християнсько-демократичний союз (ХДС).

Після 16 років перебування на посаді Меркель наступного тижня на посаді канцлера має змінити соціал-демократ Олаф Шольц.

67-річна Меркель залишає посаду. Вона провела Німеччину та Європу через численні кризи та була поборницею ліберальної демократії в умовах зростання авторитаризму в усьому світі.

Її критики кажуть, що вона впоралася зі своїм завданням на посаді й залишає своєму наступнику відповідальність у вирішенні складних проблем на багатьох фронтах.

Як повідомляли раніше "Коментарі", представник впливової німецької політ сили – СДПН Олаф Шольц, який за погодженням з коаліцією трьох партій вже офіційно займе посаду нового канцлера країни, подарував своїй попередниці Ангелі Меркель, яка йде на відпочинок, особливий подарунок — вазон із кизиловим кущем.