З Німеччині чекаємо хороші новини: Пісторіус розповів, яке рішення можуть ухвалити вже цього тижня

Пісторіус заінтригував заявою, що уряд Німеччини може виділити додаткові гроші на зброю для України

Враховуючи досить складну ситуацію для України уряд Німеччини виділить додаткові кошти на постачання озброєння Києву. Як інформує портал "Коментарі", таке сподівання висловив міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус, інформує "Spiegel".

Міністр повідомив, що перемовини про збільшення поточного бюджету на 2024 рік у розмірі 7,5 млрд євро є "багатонадійними" та, швидше за все, будуть завершені до кінця тижня на позитивній для України ноті.

"Тоді ми будемо говорити про значну суму в сотні мільйонів євро", - наголосив Пісторіус, на яку може бути надана майбутня військова допомога Україні.

Борис Пісторіус розповідав, що мільярдні суми, які раніше були передбачені в бюджеті на військову допомогу Україні, були значним чином використані або виділені за цільовим призначенням. Через що він кілька разів ініціював публічно вчергове збільшити бюджет на цей рік.

Водночас міністр відмовився дати відповідь, скільки саме грошей виділить федеральний уряд. За даними видання "Spiegel", міністерство оборони сподівається отримати менше ніж півмільярда євро.

"Ці кошти можна було б використати принаймні для замовлення дуже термінових пакетів запчастин, без яких деякі системи озброєнь, вже доставлені з Німеччини, не можуть бути придатними для подальшого використання на передовій", - йдеться в матеріалі.

Читайте також на порталі "Коментарі" - очільниця МЗС Німеччини Анналена Бербок заявила, що у випадку поразки України на війні, російський диктатор Володимир Путін наступною країною для вторгнення обере Молдову. За її словами допомога Україні допомагає підтримувати стабільну ситуацію у Молдові.

Міністерка закордонних справ Німеччини Анналена Бербок взяла участь у конференції, яка була присвяченій занепокоєнню щодо розширення російської агресії в регіоні. За її словами, Україна виступає стримуючим фактором для нападу Путіна на інші країни, зокрема і Молдову.