Британія все ж таки визначилася, чи дає Україні право бити Storm Shadow по Росії

Британія заявила, що у питанні розгортання Storm Shadow останнє слово за Україною

Новий уряд Великої Британії підтвердив свою позицію щодо використання ракет Storm Shadow Збройними силами України. Як передає портал "Коментарі", про це пише "ukdefencejournal".

ЗМІ зазначає, це було підтверджено на нещодавній сесії парламентських питань та відповідей, коли цю тему торкнувся депутат від консерваторів Джеймс Картлідж.

"Не було змін у позиції Великобританії щодо Storm Shadow. Я впевнений, що шановний член зрозуміє, що я не вдаватимуся в подробиці... Ми продовжуємо надавати військову допомогу для підтримки чіткого права України на самооборону від незаконних нападів Росії відповідно до міжнародного гуманітарного Ми чітко розуміємо, що обладнання, надане Великобританією, призначене для захисту України", - відповів парламентський заступник держсекретаря з питань оборони Люк Поллард.

Зазначається, таким чином було уточнено нещодавні заяви нового прем'єр-міністра Британії Кейра Стармера, який зазначив, що Україні було дозволено використовувати Storm Shadow для ударів по військових цілях у Росії.

Як нагадало видання, президент Володимир Зеленський офіційно подякував Британії під час саміту НАТО у Вашингтоні за можливість атакувати ворожі об'єкти.

"Сьогодні вранці я дізнався про дозвіл використовувати ракети Storm Shadow проти військових цілей на території Росії. Сьогодні ми мали нагоду обговорити практичну реалізацію цього рішення", - написав тоді глава держави у соцмережі Х.

Стармер наголосив, що використання цих ракет має відповідати міжнародному гуманітарному праву. За його словами, хоча ці боєприпаси призначені для оборонних цілей, остаточно Україна має визначити їхнє розгортання.

Читайте також на порталі "Коментарі" - Україні знову забороняють бити по РФ: чому так, що чекає на Захід.