Британія заявила, що вилучить усі країни з червоного списку подорожей: яких держав стосується рішення

Тепер у британії обмеження на подорожі не вважають ефективними в боротьбі проти нового штаму

Британський уряд з середи, 15 грудня, вилучить усі 11 країн зі свого червоного списку для подорожей щодо COVID-19. Таку заяву зробив парламенту міністр охорони здоров’я Саджид Джавід. Про це повідомляє Reuters.

Вперше новий штам Omicron був виявлений на півдні Африки та Гонконгу. Британський уряд додав 11 африканських країн до свого червоного списку з кінця листопада, а це означає, що громадяни, які прибули з цих країн, мали перебувати на карантин у готелі.

"Тепер, коли у Великій Британії Omicron передається швидко, а Omicron настільки широко поширився по всьому світу, червоний список подорожей тепер менш ефективний для уповільнення вторгнення Omicron з-за кордону. Ми вилучимо всі 11 країн із червоного списку подорожей, який почне діяти з 4 ранку завтра", – сказав Джавід.

11 країн, які будуть вилучені, – це Ангола, Ботсвана, Есватіні, Лесото, Малаві, Мозамбік, Намібія, Нігерія, ПАР, Замбія та Зімбабве.

У Британії зареєстровано понад 4700 випадків захворювання Omicron, 10 людей госпіталізовані, а одна людина померла після зараження цим штамом. Прем'єр-міністр Борис Джонсон заявив у вівторок, 14 гррудня, що Британія зіткнулася з "великим сплеском" випадків Omicron.

Як повідомляли раніше "Коментарі", у Великобританії зареєстровано перший випадок смерті людини, яка заразилася штамом коронавірусу Omicron. Вже відомо, що Omicron є м'якшою версією коронавірусу, втім, він дуже швидко поширюється. До цієї нагоди, за даними Всесвітньої організації охорони здоров'я, смерть пацієнтів з Omicron не була зафіксована. Загальна кількість випадків зараження цим варіантом COVID-19 у Великій Британії зараз становить 3137.