Джонсон оголосив про відставку, але з одним уточненням: зробив заяву про Україну

Рішення було прийнято після відставок в уряді, які викликали скандал із Крісом Пінчером

Як передає портал "Коментарі", великий друг України прем'єр-міністр Великобританії Борис Джонсон публічно оголосив, що він більше не обійматиме посаду лідера Консервативної партії, але на посаді глави уряду він збирається опрацювати до осені.

Джонсон сказав, що "тепер очевидно, що парламентська партія хоче нового лідера". Він зазначив, що залишиться на посаді прем'єр-міністра до того, як буде призначено нового лідера.

"Причина, чому я так завзято боровся останні кілька днів, щоб продовжувати виконувати цей мандат особисто, полягала не тільки в тому, що я хотів це зробити, а тому, що я відчував, що це моя робота, мій обов'язок, мій обов'язок перед вами", - заявив Джонсон.

Джонсон звернувся до нації після хвилі відставок у своєму уряді, коли кількість посадовців, що пішли, перевищила 50 осіб станом на ранок четверга.

Борис Джонсон запевнив, що Великобританія продовжить підтримувати Україну, незважаючи на кадрові перестановки в уряді.

Перед виступом у четвер Борис Джонсон призначив нових посадових осіб на місце колег, які пішли у відставку.

Очікується, що вибори лідера Консервативної партії відбудуться цього літа, і нового главу уряду буде визначено до партійної конференції у жовтні.

Досі Борис Джонсон продовжить керувати урядом.

Зазначимо, міністр оборони Британії Бен Воллес є явним фаворитом серед членів Консервативної партії на роль наступного прем'єр-міністра.

Читайте також на порталі "Коментарі" - обіцяна ЗСУ зброя йде, але довго і мало: чому так – хто і що стримує Захід.