Єлизавета II скасувала сімейний обід перед Різдвом через штам Omicron

Королева-мати змушена скасувати традиційний різдвяний обід із членами королівської сім'ї

Британська королева Єлизавета ІІ другий рік скасовує свій традиційний передріздвяний обід. Причина - поширення нового штаму "Omicron" та зростання кількості хворих на коронавірус у країні. Про це повідомляє міжнародне інформаційне агентство The Guardian. Королева-мати змушена скасувати традиційний різдвяний обід із членами королівської сім'ї через те, що зустріч членів її сім'ї в одному будинку "поставить під загрозу різдвяні свята для багатьох людей". Таке рішення вона вважає "правильним" та "завбачливим".

“Її величність із сумом заявила, що змушена скасувати традиційний різдвяний обід із членами королівської сім'ї. Королева вважає таке рішення "правильним", оскільки новий штам "Omicron" вирує по всій Британії", - йдеться у повідомленні.

А ось королівський палац відмовився коментувати рішення королеви, пояснюючи це тим, що мовляв, різдвяний обід – це приватний сімейний захід. Сімейний обід планувався наступного вівторка, 21 грудня, у Віндзорському замку. На ньому мають бути присутніми 50 членів королівської сім'ї. Вже багато років королева запрошує своїх дітей, онуків та правнуків приєднатися до неї у Букінгемському палаці, перш ніж вирушає на своє щорічне різдвяне перебування у Сандрінгемі. Цього року три з чотирьох нових онуків, Август, Лукас та Сієнна, мали бути присутніми. Герцог і герцогиня Сассекски, їхній син Арчі і дочка Лілібет, що народилася цього року, повинні були залишитися в США.

Нагадаємо, штам коронавірусу "Omicron" розмножується в бронхах приблизно в 70 разів активніше вихідної і Delta-версії COVID-19. Як повідомляє портал "Коментарі", про це свідчить дослідження вчених Університету Гонконгу, пише видання "The Guardian". Вчені припускають, що саме в цьому і криється розгадка того, що штам "Omicron" вважається заразнішим, ніж попередні штами коронавірусу і тому швидше передається від хворої людини до здорової. При цьому вчені відзначають, що у легенях новий штам розмножується у 10 разів повільніше. Команда Університету Гонконгу вважає це індикатором менш тяжкого перебігу захворювання.

Вчені зазначають, що своїх висновків вони дійшли після аналізу зразків легеневої тканини, які взяли у пацієнтів під час оперативного втручання. Керівник дослідження доктор Майкл Чан Чивай вважає, що до цього дослідження потрібно підходити, враховуючи ряд важливих факторів, головний з яких полягає в тому, що у кожної людини свій імунітет, який і протистоїть вірусу, тому як зараження, так і саме перебіг хвороби може відбуватися по-різному.