96-річна жінка збила насмерть людину: що вирішив суд

У Великій Британії суд вирішив не саджати 96-річну жінку до в'язниці за смертельну аварію.

96-річна Джун Міллс, жителька Ейнсдейла поблизу Ліверпуля, була засуджена за смертельну дорожню аварію, у якій загинула її 76-річна подруга. Однак, попри тяжкість інциденту, суд вирішив не ув'язнювати літню жінку, враховуючи її вік та обставини справи.

Трагедія сталася 2 серпня минулого року, коли Джун Міллс під час керування автомобілем Vauxhall Corsa, втратила контроль та випадково натиснула на газ. Автомобіль вилетів на тротуар, збивши 76-річну пішохідку, яка загинула на місці від важкої травми голови. Ще одна 80-річна жінка отримала легкі тілесні ушкодження.

Під час судового засідання Джун Міллс пересувалася у кріслі колісному, а суддя Саймон Медленд назвав цей випадок "цілковитою трагедією". За його словами, ув'язнення жінки не принесло б користі ні суспільству, ні потерпілим.

"Місис Міллс дуже шкодує про те, що сталося. Наслідки будуть переслідувати її вічно. Вона відчуває великий сором і провину", - сказав адвокат у суді та додав, що Міллс в останні роки була волонтером, допомагала з жертвами злочинів, а також біженцям з України.

Джун Міллс було засуджено до 18 місяців умовно, її позбавили права керувати транспортними засобами на п'ять років. Крім того, 96-річна жінка має сплатити штраф у розмірі 1500 фунтів стерлінгів та судові витрати на 500 фунтів.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про масштабну схему торгівлі людьми. Іноземці платили за українських дітей 70 тис. євро.

Також "Коментарі" писали про 80-річну модель на конкурсі краси "Міс Всесвіт", яка викликала фурор у глядачів.