Ліз Трасс дала обіцянку народу Великобританії щодо України та Путіна

Глава МЗС Великобританії пообіцяла бути повністю відданою тому, щоб Путін зазнав поразки

Міністр закордонних справ Ліз Трасс є кандидатом на посаду прем'єр-міністра Британії замість Бориса Джонсона. Дипломат вже неодноразово заявляла, що є послідовницею політики Джонсона по підтримці Украини у війні з Росією. Так вона в черговий раз заявила, що стане "найбільшим другом" України, якщо очолить уряд, і сказала, що перший її телефонний дзвінок буде саме в столицю України. Як інформує видання "Коментарі", про це повідомляє інформагентство "Reuters". Трас також запевнила, що працюватиме з партнерами, щоб надати Україні більше зброї та гуманітарної підтримки.

"Як прем'єр-міністр я буду найбільшим другом України, йду стопами Бориса Джонсона, і повністю зобов'язуюсь гарантувати, що Путін зазнає невдачі в Україні і зазнає стратегічної поразки, а Росія буде обмежена в майбутньому", – наголосила вона.

Ліз Трасс також підкреслила, що не можу бути навіть розмов про те, що розпочинати розмови про якісь поступки диктатору Путіну з боку Україні та цивілізованого світу.

"Я кандидат, якому британський народ може довіряти щодо України, і якому вони можуть довіряти у захисті нашої свободи вдома та за кордоном", – підсумувала глава британського МЗС.

Варто зазначити, що за посаду нового прем'єр-міністра Трасс позмагається з колишнім міністром фінансів Ріші Сунаком. На даний момент міністр МЗС лідирує в опитуваннях громадської думки серед членів Консервативної партії, які врешті-решт вирішать, хто стане наступним прем'єр-міністром Британії після кількох тижнів голосування поштою. Офіційний результат оголосять 5 вересня.

Читайте також на порталі "Коментарі" - це тільки початок: ЗСУ вдарили по залізничному вузлу під Херсоном, у колаборантів паніка.

Також видання "Коментарі" повідомляло - у МЗС Росії пояснили, за яких обставин в Україні завершаться бойові дії.