"Найгірший сценарій" для України може статися наступного тижня: Британія зробила заяву щодо ситуації на Донбасі

Заява Британії прозвучала на Мюнхенській конференції з безпеки

Україна може зіткнутися з найгіршим сценарієм російського вторгнення вже наступного тижня, а Європа наразі зіткнулася з однією з найнебезпечніших ситуацій у сфері безпеки з початку 20 століття, заявила в суботу, 19 лютого, міністр закордонних справ Великобританії Ліз Трасс. Про це повідомляє Reuters.

"Цей найгірший сценарій може статися вже наступного тижня. Реальність така, що Росія дійсно хоче повернути годинник назад. Тільки за останній тиждень ми спостерігали подвоєння дезінформації, а також операції під фальшивим прапором на Донбасі. Боюся, що Росія показала, що вони несерйозно ставляться до дипломатії", - сказала Трасс на конференції з безпеки в Мюнхені.

Як повідомляли раніше "Коментарі", 19 лютого очільник нашої країни відбуває до міста Мюнхен, щоб взяти участь у щорічній безпековій конференції. Очікується, що саме там Володимир Зеленський зустрінеться з прем'єр-міністром Великої Британії Борисом Джонсоном, також спілкуватиметься з німецьким канцлером Олафом Шольцом та представницею американського Білого дому Камалою Гарріс.

Також "Коментарі" писали, що світові лідери збираються в ці вихідні в Німеччині на щорічну Мюнхенську конференцію з безпеки, на якій домінуватиме питання кризи в Україні, оскільки великі західні держави попереджають, що Кремль, схоже, близький до початку вторгнення. Жодна російська делегація не відвідає конференцію, заявив Кремль минулого тижня, що стало першим неявкою за багато років, підкреслюючи, наскільки погіршилися відносини Сходу та Заходу.