Політолог: План Бориса Джонсона відображає позицію Офісу президента

Колишній прем’єр Британії заговорив про необхідність переговорів між Україною та РФ

Пропозиції колишнього прем’єр-міністра Великобританії Бориса Джонсона відображають сценарій завершення війни в Україні, який вважає прийнятним Офіс президента, розповів політолог, голова Центру аналізу та стратегій Ігор Чаленко.

На думку політолога, Борис Джонсон узгоджував з офісом Володимира Зеленського основні тези своєї колонки для Daily Mail, в якій він виклав можливий сценарій завершення війни в Україні.

"Думаю, що Борис Джонсон погоджував свою публікацію у Daily Mail з Офісом президента. Цілком допускаю, що опубліковані Джонсоном пропозиції – це бачення української влади, яке вона намагається вкласти в голову Дональда Трампа як найкращий варіант закінчення війни за нинішніх обставин", – сказав Ігор Чаленко.

Політолог звернув увагу на результати нещодавнього опитування КМІСу, яке показало, що 57% громадян погоджуються на територіальні поступки в обмін на завершення війни за умов, що Україна стане членом ЄС і НАТО, а також поверне контроль над Херсонською та Запорізькою областями.

"КМІС фактично легалізував більшість ідей Бориса Джонсона. Це саме те, що пропонує Джонсон", – відзначив він.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що колишній прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон розповів, що міг би зробити Дональд Трамп у разі його обрання президентом США. За словами Джонсона, експрезидент США, може закінчити війну проти Росії на правильних для України та Заходу умовах. Борис Джонсон у статті для Daily Mail розповів про свою останню зустріч з Дональдом Трампом. Джонсон стверджує, що після цього переконався, що Трамп здатен "врятувати Україну", зупинити розширення війни та встановити мир.