Головна Новини Світ Великобританія Посли ЄС збираються обговорити торговельну угоду по Brexit на Різдво
commentss НОВИНИ Всі новини

Посли ЄС збираються обговорити торговельну угоду по Brexit на Різдво

Замість того, щоб їсти індичку або відкривати подарунки, посли Європейського Союзу проведуть частину різдвяного дня, розглядаючи деталі торгової угоди блоку з Великобританією після Brexit

25 грудня 2020, 15:11
Поділіться публікацією:

Головний парламентер з боку Європейського союзу Мішель Барньє проінформує Комітет постійних представників (COREPER), сформований з послів країн ЄС, про угоду, яка була заключена в четвер більш ніж через чотири роки після того, як Великобританія проголосувала за вихід з ЄС. Про це пише CNN.

Посли ЄС збираються обговорити торговельну угоду по Brexit на Різдво

Brexit. Фото із відкритих джерел

Угода була досягнута після декількох місяців напружених переговорів і всього за кілька днів до крайнього терміну, 31 грудня, який знаменує собою закінчення перехідного періоду Brexit.

Лідери ЄС, Європарламент і парламент Великобританії повинні тепер схвалити угоду самостійно.

Британські законодавці обговорять законопроєкт 30 грудня. Опозиційна Лейбористська партія заявила, що підтримає угоду уряду.

Всі держави-члени ЄС підписали угоду, після чого воно буде повернуто до Європейського парламенту, де члени проголосують за ратифікацію угоди.

Європейський парламент заявив, що вже занадто пізно проводити екстрене голосування до 31 грудня.

Замість цього вони планують застосувати угоду між ЄС і Великобританією на час, а члени Європейського парламенту офіційно зберуться, щоб ратифікувати угоду в новому році. Парламент збереться 28 грудня.

Раніше "Коментарі" писали, що перший міністр Шотландії закликала продовжити перехідний період по Brexit через появу нового "британського" штаму коронавірусу. Учасники переговорів Мішель Барньє і лорд Фрост зустрілися в Брюсселі в неділю — в день, коли Європейський парламент заявив, що необхідно укласти угоду, щоб гарантувати її підписання до закінчення перехідного періоду 31 грудня. Їм не вдалося прийти до угоди. Джерело Sky в уряді назвав ситуацію "складною". Як пише видання, основні розбіжності залишилися з приводу рибальства і державної допомоги бізнесу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

sexx

26 грудня 2020, 00:58

Жapкиe дeвyшки ищyт eбли на oднy нoчь! Вce бecплaтнo и aнoнимнo, вce oни жaждyт cпepмы и любят ceкc ----- http://bit.do/chpoking


Новини