Проти Трампа, але за підтримку України: що пообіцяв новий глава МЗС Британії

Новий глава МЗС Британії неодноразово в минулому критикував Трампа, називаючи його "соціопатом, що симпатизує неонацистам"

Лідер Лейбористської партії Кір Стармер, який офіційно обійняв посаду прем'єр-міністра Великобританії у п'ятницю, 5 липня, оголосив склад свого кабінету міністрів. Так, посаду канцлера казначейства Британії обійняла Рейчел Рівз, яка є першою жінкою в історії на цій посаді. Віце-прем'єром призначено заступника нового прем'єра з Лейбористської партії Анджела Рейнера. Новим главою міністерства внутрішніх справ Великобританії стала Іветт Купер, міністерство закордонних справ очолить Девід Леммі, міністерство оборони – Джон Хілі.

При цьому і Леммі, і Хілі раніше заявляли про важливість підтримки України у війні з Росією. Обидва відвідували Київ, ще будучи членами тіньового кабінету Стармера. Як пише The Hill, Леммі зокрема заявляв, що працюватиме над тим, щоб протистояти критиці Трампа та інших законодавців-республіканців по НАТО та підтримці України, зазначивши, що частина роботи міністра закордонних справ полягає в тому, щоб "також намагатись переконати та використати свій вплив".

Крім того, новий глава МЗС Британії неодноразово минулого критикував Трампа, називаючи його "соціопатом, який симпатизує неонацистам".

Леммі називають відвертим і видатним захисником соціальної справедливості та проблем меншин. Він критикував Трампа за те, що він обмовляє Лондон заради політичної вигоди, і що "Трамп ледь приховує свої расистські нападки на Сполучене Королівство".

Читайте також на порталі "Коментарі" - президент Володимир Зеленський провів телефонну розмову з новим прем'єр-міністром Великобританії Кіром Стармером, який запевнив у незмінній підтримці України. Про це глава української держави повідомляв у себе у мережі Х.

За словами Володимира Зеленського, Стармер запевнив, що підтримка України з боку Великобританії залишатиметься незмінно принциповою.