У Британії натякнули на підготовку до війни з РФ: до чого закликали британців

The Telegraph пише про те, що необхідно змінювати мислення британської нації, яка перебуває під реальною загрозою

Збройні сили Великобританії не мають необхідних масштабів, стійкості та внутрішньої узгодженості для підтримки стримувального ефекту та ефективного реагування на тривалі та інтенсивні бойові дії. Як передає портал "Коментарі", про це йдеться у доповіді комітету Палати лордів з міжнародних відносин та оборони, пише The Telegraph.

У матеріалі наголошується, що всі свідчення вказують на те, що поточний розмір британської армії є недостатнім, і ставиться під питання, чи готова армія до можливої війни з Росією. У доповіді покликане ухвалити "мислення нації, яка перебуває під реальною загрозою", повідомляє ЗМІ.

Аналітики зазначають, що британцям доведеться переосмислити своє ставлення до тих процесів, що відбуваються у світі. І треба бути готовими до того, що в якийсь момент доведеться взяти до рук зброю.

ЗМІ наводить слова начальника генерального штабу Сера Патріка Сандерса, який пішов у відставку з посади, який заявив про зростаючу загрозу з боку Росії для європейської безпеки.

Він попереджав, що британцям доведеться бути покликаними на війну, якщо вона почнеться, оскільки армія надто мала. Журналісти уточнили, що, як для Британії, вони мають надто маленьку армію, яка становить лише 72 500 осіб.

У тексті також зазначено, що рівень обізнаності громадськості про стан оборонної позиції Великобританії є "пригнічено низьким".

У доповіді окремого комітету Палати лордів під назвою "Україна: Дзвінок для пробудження" зазначено, що повномасштабна війна демонструє необхідність покращувати не лише "фізичні можливості", а й стійкість та психологічну готовність нації.

Читайте також на порталі "Коментарі" - чи Захід і надалі готовий надавати зброю для України: тривожний матеріал The Times.