У Британії виявили нові штами COVID-19: медики занепокоєні

У країні ввели загальнонаціональний локдаун

У Великобританії були виявлені два абсолютно нові штами коронавірусної інфекції. Їм заразилися понад 70 осіб. Про це інформує видання The Sun.

Так, за інформацією джерела, днями в британських містах Бристоль і Ліверпуль виявили нові штами COVID-19. Відомо, що найбільше випадків зараження 76. Всі пацієнти перебувають під пильним наглядом Служби громадської охорони здоров'я Англії.

Урядова вірусна група Nervtag офіційно назвала бристольський штам "варіантом, що викликає занепокоєння". Як виявилося, цей варіант ковіду включає мутацію під назвою E484K, яка дозволяє вірусу легше ухилятися від вакцин.

Медики відзначають, що нові штами схожі з південноафриканським, який вперше був виявлений в грудні 2020 року в ПАР. Мутація, яка присутня в штамі Bristol, вже виявлена як в південноафриканському, так і в бразильському варіантах коронавірусу.

Представники громадської охорони здоров'я дуже стурбовані відбувається ситуацією. Вони закликали всіх, у кого є такі симптоми, як нежить і головний біль, пройти тестування.

"Не має значення, чи є у вас класичні симптоми: лихоманка, втрата смаку або запаху або кашлю - навіть головний біль може бути ознакою того, що у вас може бути ця мутація", - зазначив директор з питань громадської охорони здоров'я Ради графства Ланкашир.

Варто зазначити, що на сьогодні в Великобританії зареєстровано майже 4 мільйони випадків зараження коронавірусів. У зв'язку з виявленням нових штамів, на території Британії ввели загальнонаціональний локдаун.

Нагадаємо, раніше сайт "Коментарі" повідомляв читачам про те, що Шмигаль спрогнозував появу нових штамів коронавірусу в Україні, а також про те, як буде розвиватися пандемія в Україні до кінця лютого: новий прогноз НАН.