Удари вглиб РФ: стало відомо, чи надала дозвіл Британія

Британія досі не дозволяє ЗСУ завдавати її далекобійною зброєю удари по російській території

Речник прем'єр-міністра Великої Британії Кіра Стармера заявив, що після зустрічі британського прем'єра з президентом України Володимиром Зеленським позиція Лондона щодо використання ракет дальнього радіусу дії Storm Shadow для ударів вглиб РФ залишається незмінною.

При цьому речник наголосив, що Україна має право, за певних обставин, завдавати ударів по цілях на території Росії.

"Очевидно, що ми хочемо поставити Україну в найсильнішу позицію. Але жодна війна ніколи не була виграна однією зброєю. Що стосується конкретно Storm Shadow, то позиція уряду Великої Британії щодо використання ракет великої дальності не змінилася", – заявив речник Кіра Стармера.

Володимир Зеленський та Кір Стармер також обговорили підтримку, яка знадобиться Україні у війні з Росією в найближчі місяці.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що група російських загарбників на бронетехніці прорвалася у місто Селидово у Донецькій області, повідомив офіцер ЗСУ з позивним "Алекс". За словами офіцера ЗСУ, в росіян немає шансів закріпитися у Селидово, оскільки українська армія займається ліквідацією противника. "Група російських окупантів на БТР-ах залетіла в Селидово. Смертники пролетіли "на дурачка". Наші хлопці працюють над їх знищенням. Назад у них дороги вже нема. Також у них немає можливості добитися успіху в місті", — розповів військовослужбовець.

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що українська влада може бути зацікавлена в запуску виборчого процесу до завершення активних бойових дій, заявив політолог Олексій Кошель. На його переконання, до завершення активної фази бойових дій в Україні неможливо провести вибори. "Станом на сьогодні просто абсурдно говорити про можливість проведення виборчої кампанії у Покровську чи навіть Запоріжжі. Від закінчення війни до голосування має пройти щонайменше півроку. Цей час потрібен хоча б для впорядкування державного реєстру виборців", — зазначив політолог.