Україна може вільно використовувати зброю на території Росії, але є один виняток

Британія зробила заяву щодо переданої Україні зброї

Міністерство оборони Британії підтвердило, що Україна може вільно використовувати британську зброю на російській території, зокрема, під час наступу в Курській області. Як передає портал "Коментарі", про це пише The Times.

"У політиці уряду Великобританії не відбулося жодних змін. Згідно зі статтею 51 Статуту ООН, Україна має чітке право на самооборону від незаконних атак Росії. Це не відкидає операцій на території Росії", - заявила представник Міноборони.

Як зазначив колишній міністр оборони Британії Бен Уоллес, раніше Україна отримала дозвіл вражати цілі на території Росії, використовуючи "будь-яку зброю, яку їй було поставлено", за винятком ракет великої дальності Storm Shadow. Він припустив, що ті ж самі правила застосовуються до операції України в Курській області.

"Якщо ці атаки спрямовані на знищення логістики та інфраструктури, які підтримують вторгнення в Україну, то цілком законно використати британську зброю", - додав він.

Тепер, як зазначає "The Times", зброю, передану українцям Великобританією, незабаром можна буде побачити на полі бою в області курсу, поряд із уже підтвердженою зброєю від інших західних країн. Так, Джордж Баррос, дослідник ISW, зазначив, що в Курській області вже були помічені німецькі танки для розмінування та танкові транспортери, а також поставлена США ББМ Stryker і принаймні один поставлений Францією бронетранспортер.

При цьому, як йдеться у матеріалі, за лаштунками міністри намагаються переконати союзників схвалити використання Україною крилатих ракет Storm Shadow на території Росії.

Як заявив міністр оборони Британії Джон Хілі під час телефонної розмови з американським колегою Ллойдом Остіном, оскільки українські сили продовжують свою "мужню боротьбу з російською агресією", вони обговорювали необхідність "підтримувати Україну стільки, скільки потрібно і постачати життєво необхідне їй обладнання".

Читайте також на порталі "Коментарі" - операція на Курщині: чим засмутив Україну один із найближчих союзників.