Головна Новини Світ Великобританія Уряд Великобританії закликав магазини запасатися продуктами
commentss НОВИНИ Всі новини

Уряд Великобританії закликав магазини запасатися продуктами

Причиною можливої продуктової паніки може стати вихід Великобританії з ЄС без угоди

13 грудня 2020, 09:28
Поділіться публікацією:

Відсутність торгової угоди з Євросоюзом турбує владу Британії. На тлі виходу країни з ЄС без угоди, можлива паніка серед населення, оскільки переговори з представниками Євросоюзу в черговий раз зайшли в глухий кут.

Уряд Великобританії закликав магазини запасатися продуктами

"Супермаркети і міністри дуже стурбовані панікою серед покупців. Вони бачили, що сталося при COVID-19, коли люди почали скуповувати рулони туалетного паперу, і знають, як швидко все може піти не за планом ", — розповів The Sunday Times співробітник одного з супермаркетів.

У зв'язку з можливим ажіотажем на продукти, уряд звернувся до власників і керуючим торговельних мереж з рекомендацією зробити запаси продуктів харчування та інших товарів з розрахунку на шість тижнів, оскільки через паніку і буму можливий дефіцит. Першочерговим є створення запасу ліків і медикаментів. На думку міністрів, подібний ефект може викликати вихід Великобританії з Євросоюзу без торговельної угоди.

Наступний раунд переговорів по угоді очікується 13 грудня. Сполучене Королівство представлятиме прем'єр-міністр Борис Джонсон. З боку Євросоюзу переговори буде вести глава Єврокомісії Урсула фон дер Ляйнен. В ході зустрічі вони повинні вирішити, чи варто надалі обговорювати умови торговельної угоди.

Як повідомляв портал "Коментарі", влада Сполученого Королівства приступила до вакцинації громадян від коронавірусу. У країні оголосили так званий V-Day — 8 грудня стартує програма масових щеплень. Згідно з планами на першому етапі в Британії прищеплювати будуть медиків і літніх людей. Для цього на території країни розгорнули близько 70 спеціалізованих центрів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини