Головна Новини Світ Великобританія У Великобританії підтримали масові протести проти расизму в США
commentss НОВИНИ Всі новини

У Великобританії підтримали масові протести проти расизму в США

Кілька міст Великобританії заповнили учасники мітингу, обурені вбивством в Міннеаполісі афроамериканця Джорджа Флойда

1 червня 2020, 13:54 comments1706
Поділіться публікацією:

У Лондоні та інших великих містах Британії у вихідні пройшли мітинги, які стали актом солідарності з масовим протестом проти політики расової нетерпимості в результаті вбивства американськими поліцейськими чорношкірого громадянина США Джорджа Флойда. Про це повідомляє видання Deutsche Welle.

У Великобританії підтримали масові протести проти расизму в США

Так, демонстранти вийшли з мирними намірами, тримаючи в руках плакати, що закликають пам'ятати про верховенство права та рівність всіх людей перед законом.

Написи на плакатах мітингувальників містили такі написи як: "Справедливість для Джорджа Флойда", "Я не можу дихати" і "Расизму не місце".

Незважаючи на мирний характер протестів, британські поліцейські затримали більше двох десятків осіб за невиконання заходів щодо карантину, а також образи в адресу поліцаїв.

Відзначимо, що афроамериканец Джордж Флойд помер 25 травня після того, як білий поліцейський протягом близько 9 хвилин душив його коліном. 46-річний чоловік просив про допомогу, поки не втратив свідомість. Інформація про вбивство стала відома громадськості завдяки відеозаписам, зробленим перехожими. Поліцейський, який його здійснив, заарештований. Йому пред'явлено звинувачення у вбивстві з необережності.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в американському місті Міннеаполіс проходять масові безлади, підпали і пограбування у зв'язку з протестом жителів расової політиці Штатів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини