Віскі, скульптура, картина: Боріса Джонсона позбавили дорогих подарунків

Уряд Великої Британії розпорядився відібрати у Бориса Джонсона подаровані предмети розкоші в рамках боротьби з корупцією

Уряд Великої Британії заявив, що у прем'єр-міністра країни Боріса Джонсона було конфісковано вино, ікра та інші предмети розкоші, оскільки володіння ними порушувало державні закони щодо корупції. Про це повідомляє інформаційне видання News Break.

Очільнику британського уряду подарували картину, скульптуру, шотландський віскі, а також трохи дорогого оливкового масла. Всі ці подарунки Боріс Джонсон отримав протягом квітня-червня 2020. Проблема в тому, що ці предмети і продукти були відібрані, тому що перевищували суворі обмеження на отримання подарунків.

Вартість кожного предмета була більше 140 фунтів стерлінгів. Згідно з міністерським кодексом, спрямованим на запобігання впливу на політиків, чиновникам заборонено брати презенти, сума яких більше вищевказаної.

Це вже не перший випадок, коли британський прем'єр-міністр виявляється в незручному становищі. В кінці цього літа Борис Джонсон поконфліктував з шотландським фермером, розбивши намет на його території. Особливо господаря ферми обурив той факт, що глава уряду і його оточення влазили на його територію через огорожу.

Як повідомляло видання "Коментарі", прем'єр-міністр став батьком.