Заворушення в Лондоні: сотні ультраправих під арештом

Масові протести в Лондоні переросли в сутички з поліцією

Ультраправі екстремісти влаштували масові безлади на вулицях Лондона. Столиця Великобританії потрапила під вуличне беззаконня як футбольних фанатів, так і місцевих активістів, які стверджують, що вийшли на акції протесту проти знесення статуй. Раніше учасники руху Black Lives Matter заявили, що мають намір звалити твори мистецтва.

Як відзначають спостерігачі, сотні чоловіків, більшість з яких були підігріті алкогольними напоями, попрямували до площі Парламенту. Люди зібралися захистити меморіал Кенотафа на Уайтхоллі і пам'ятник Вінстону Черчиллю на Парламентській площі.

Пізніше мітингувальники проявили агресію до поліцейським, - зафіксовано кілька сутичок і бійок за участю правоохоронців. У бійках були поранені 15 громадських активістів, травми отримали двоє поліцейських. В результаті заворушень поліція заарештувала понад 100 осіб.

Як повідомили в Скотланд-Ярді, правоохоронці затримали людей за напади на поліцію, зберігання забороненої зброї, порушення спокою, пияцтво і заворушення, а також зберігання наркотиків класу А.

Зазначимо, що в цей же час, в Гайд-парку та у Маморной Арки пройшли демонстрації на підтримку Black Lives Matter. Вуличні заходи в цей раз виявилися мирними.


Як повідомляв портал "Коментарі", в ході масових протестів у США, які тривають у зв'язку з расовою дискримінацією в країні і вбивством співробітниками поліції афроамериканця Джорджа Флойда, були сильно пошкоджені пам'ятники відомому мандрівникові і географу Христофору Колумбу. Про це передає видання NBC News. Так, в штаті Віргінія протестувальники знесли пам'ятник і кинули його в озеро, а в Бостоні мармуровий Колумб був обезголовлений.