Будинки, школа, церква та казарма: в Іспанії виставили на продаж ціле село (ФОТО)

На даний момент оголошенням зацікавилося вже понад 300 потенційних покупців. Повідомляється, що один із можливих інвесторів вже навіть встиг внести заставу.

У північно-західній частині Іспанії виставили на продаж покинуте село Сальто-де-Кастро, яке вже багато років є безлюдним. Придбати поселення можна за 260 тисяч євро. Про це повідомляється на сайті BBC .

Розташовується Сальто-де-Кастро в провінції Самора, що неподалік від кордону з Португалією. Повідомляється, що поселення було збудовано на початку 1950-х років компанією Iberduero для проживання сімей робітників, які будували водосховище неподалік. Але після завершення будівництва жителі роз'їхалися і наприкінці 1980-х село було повністю занедбане.

Територія, що оточує Сальто-де-Кастро, є частиною так званої "порожньої Іспанії" - малонаселених сільських районів, в яких відсутні послуги, які можна знайти у великих містах.

На даний момент поселення включає в себе 44 житлові будинки, а також церкву, готель, школу, громадський басейн і навіть казарми. Усі будівлі порожні.


Зазначається, що 80-річний власник села збирався зробити з нього туристичну мекку і хотів побудувати тут розкішний готель, але йому завадила економічна криза. Він проживає у великому місті і більше не може самостійно утримувати ціле поселення.

З моменту подання оголошення про продаж Сальто-де-Кастро вже понад 300 осіб поцікавилися умовами купівлі містечка. Повідомляється, що один із можливих інвесторів вже навіть встиг внести заставу.

Цікаво, що раніше Сальто-де-Кастро вже виставляли на продаж за 6,5 мільйонів євро, проте ціну довелося значно знизити, оскільки потенційні покупці визнали таку ціну завищеною.

Раніше "Коментарі" писали про те, що у США презентували персонального робота, який реально допомагатиме людям (ВІДЕО).

Читайте також: Бенксі створив в Україні сім нових муралів (ФОТО).