Головна Новини Світ Італія Італія пом'якшила обмеження по COVID-19 в 6 регіонах
commentss НОВИНИ Всі новини

Італія пом'якшила обмеження по COVID-19 в 6 регіонах

МОЗ просить все ж не послабляти пильність

6 грудня 2020, 16:35
Поділіться публікацією:

Антіковідні обмеження були послаблені в неділю, 6 грудня, в декількох регіонах Італії, зокрема, завдяки стабілізації кривої поширення інфекції.

Італія пом'якшила обмеження по COVID-19 в 6 регіонах

Міністр охорони здоров'я Роберто Сперанса, однак, застеріг громадян: "Якщо ми послабимо пильність, ми ризикуємо опинитися в січні-лютому в епіцентрі нового спалаху інфекції, який ми не можемо собі дозволити", — сказав він в ефірі каналу новин SkyTG24.

Уряд Італії створив триколірну систему, щоб розрізняти регіони відповідно за ризиком зараження, з яким стикається. Міністерства охорони здоров'я змінило рівень ризику з "червоного" на "помаранчевий" для Тоскани (центр), Кампанії (регіон Неаполя, південь) і Валь д'Аоста (північ). Жителям цих трьох регіонів тепер можна вільно пересуватися в межах території муніципального проживання з 5 ранку до 10 вечора. У помаранчевій зоні підприємства роздрібної торгівлі можуть працювати, виключаючи ресторани й бари.

Ризик зараження був знижений з "помаранчевого" до "жовтого" в Емілії-Романьї, Фріулі, Марке (північ), Умбрії (центр) і Апулії (південь).

Абруццо (південь) — єдиний регіон, який все ще перебуває в червоній зоні.

Нагадаємо, нещодавно стало відомо, що пляжі в Італії стануть безкоштовними через конфлікт з ЄС. Крім того, іноземці в Італії масово скуповують готелі за низькими цінами.

Раніше "Коментарі" повідомляли, Греція назвала дату повного відкриття для туристів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини