Італія відкриє кордони, але не для всіх

Італія чекає на туристів, однак повністю обмеження не знімає

Італія скасовує карантин і повертає повідомлення з іншими країнами. Обмеження знімуть лише частково — перетнути кордон Італії зможуть лише громадяни Євросоюзу та Шенгенської зони. Тепер при в'їзді в країну мандрівникам не потрібно буде проходити обов'язкову двотижневу самоізоляцію або обсервацію.

Також влада країни дозволила вільне пересування громадян всередині країни — тепер італійці і приїжджі туристи вперше за три місяці отримали право пересуватися по різних регіонах Італії. Раніше подібні подорожі були під забороною, - переміщатися між різними областями можна було тільки з особливих причин.

Ослаблення карантину в Європі триває. Швейцарія вже встигла оголосити, що відкриває кордон для сусідніх країн, однак Італія в цей список не потрапила. А всі обмеження між Швейцарією, Німеччиною, Францією та Австрією вирішили зняти з 15 червня.

Як повідомляв портал "Коментарі", Посол України в Австрії Олександр Щерба заявив про те, що наша країна скоро відновить авіасполучення з цією європейською країною. Як повідомив дипломат на своїй сторінці в Facebook, це відбудеться після 23 червня. Втім, за словами Щерби, для відновлення польотів є умови: обидві країни до цього часу повинні відкрити кордони один для одного, і епідеміологічна ситуація повинна бути сприятливою. Як відомо, Австрія вже послабила прикордонний контроль з Чехією, Словаччиною та Угорщиною. Проте Відень не поспішає відкривати кордон з Італією, поки пандемія там не піде на спад.