Італія закриває свої кордони для українських туристів: названа причина

Триватиме таке обмеження до 31 січня 2022 року

З 16 грудня 2021 року українці більше не зможуть перетинати кордон Італії у туристичних цілях. Свої кордони європейська країна закриває до 31 січня 2022 року. Про це повідомляє DW, посилаючись на МЗС України.

Італія дозволятиме перетин своїх кордонів лише тим українцям, які мають посвідку на проживання, офіційно працюють, навчаються, або ж проходять лікування. Також Італія готова розглядати інші випадки в індивідуальному порядку, якщо вони будуть визнані нагальними. Усі ж туристичні візити автомотично визнаватимуться необов’язковими і у них українцям відмовлятимуть.

"В окремих випадках, за рішенням італійських компетентних органів та за наявності аргументованих підстав, може бути дозволений в’їзд до країни осіб, які мають підтверджені та стабільні особисті стосунки з громадянами Італії", - повідомили в МЗС України.

Причиною виключення України з списку країн категорії D, який складає Міністерство охорони здоров’я Італії, стало стрімке поширення омікрон-версії коронавірусу у світі.Хоча в Україні ще не зафіксовано жодного офіційного випадку зараження новим штаммом вірусу.

Також, звертаємо увагу, що навіть у випадку дозволу на в’їзд в Італію, українцям потрібно самоізолюватись на 10-денний термін та після цього здати тест на ковід. Європейцям також посилили вимоги перетину кордонів з Італією - місцева влада попри сертифікати вакцинації все одно вимагатиме негативний ПЛР-тест.

Нагадаємо, цей варіант коронавірусу вперше зафіксували в Ботсвані у ПАР у листопаді цього року і він вже виявлений у 77 країнах.

Читайте також: Ми маємо його чекати: Радуцький про появу штаму коронавірусу "Омікрон" в Україні