Італійський художник продав невидиму скульптуру за 15 тисяч євро

Італійський художник Сальваторе Гаран створив скульптуру, яка доводить, що порожнеча — це, також простір, повний енергії

В Італії було продано незвичну невидиму скульптуру за 15 тисяч євро (503 тисячі гривень). Проект має назву I am — "Я є". Про ситуацію повідомляє видання Italy 24 News.

Відомо, що витвір мистецтва придбали за суму, яка у 2,5 раза перевищує початкову.

Автором скульптури являється італійський художник Сальваторе Гаран. Аукціон організував будинок Art-Rite, який займається винятково сучасним мистецтвом.

Головний доказ того, що людина купила невидиму скульптуру, став сертифікат, що підтверджує право власності.

За словами митця, його витвір поміститься тільки в приватному будинку - у просторі 1,5×1,5 метра.

Своєю роботою Сальваторе Гаран хотів донести те, що порожнеча — це, також простір, повний енергії.

"І навіть якщо ми його (простір — ред.) спорожнимо й нічого не залишиться, згідно з принципом невизначеності Гейзенберга, ніщо не має ваги. Тому він має енергію, яка конденсується і перетворюється на частки, коротко кажучи, на нас", — підкреслює Сальваторе Гаран.

Це не єдиний випадок створення невидимої скульптури. В лютому минулого року Гаран виставив на площі в Мілані свою роботу "Будда у спогляданні". Скульптура була повністю невидимою, і тому "не може бути відтворена в мережі та скопійована".

Також сайт "Коментарі" раніше повідомляв, що раніше художник Майк Вінкельманн, відомий під ніком Beeple, продав свою картину "Everydays: The First 5000 Days" аукціонному будинку Christie'sа за 69,3 мільйона доларів у вигляді невзаємозамінного токена (NFT). Переглянути витвір мистецтва та дізнатися більше про нього можна в нашому матеріалі.