Головна Новини Світ Італія На Сицилії відбувається виверження вулкана Етна (ВІДЕО)
commentss НОВИНИ Всі новини

На Сицилії відбувається виверження вулкана Етна (ВІДЕО)

Етна — найвищий діючий вулкан в Європі

14 грудня 2020, 16:27 comments1267
Поділіться публікацією:








Увечері в неділю, 13 грудня, на італійському острові Сицилія почалося виверження вулкана Етна. Про черговий сюрприз від 2020 року повідомляє Volcano Discovery.

На Сицилії відбувається виверження вулкана Етна (ВІДЕО)

Етна вкотре тероризує Сицилію. Фото: Fabrizio Zuccarello

Виверження розпочалося о 21:20 за місцевим часом. За інформацією спеціалістів, що спостерігають за вулканічною активністю через веб-камери, воно супроводжувалося фонтанами лави висотою до 100 метрів та підземними поштовхами. Крім того, було виявлено високий і щільний шар вулканічного попелу, що піднявся на висоту 5 км.

Активність Етни постійно супроводжується природними вибухами, через які на поверхні кратера утворюються тріщини.

Вранці 14 грудня зафіксовано зменшення інтенсивності вибухонебезпечної діяльності італійського вулкана. Отримавши більш чіткі зображення виверження, науковці повідомляють, що на південному боці кратера з’явилася нова тріщина, що дозволила розлитися лаві близько на 2700 метрів.

Також продовжуються викиди попелу в атмосферу та легкі поштовхи землетрусу. Це свідчить про те, що швидкість виверження поступово стихає.

Цікаво зазначити, що Етна часто "прокидається" саме у грудні. Так, виверження наприкінці 2015 року спеціалісти назвали одним із найпотужніших за останні два десятиліття.

Довідково. Етна — це діючий андезито-базальтовий стратовулкан на острові Сицилія, Італія. Його висота змінюється із кожним виверженням і нині, за різними показниками, дорівнює від 3326 до 3350 метрів. Етна є найвищим вулканом у Європі та найактивнішим в Італії. За статистикою, дрібні виверження якогось із кількасот вулканічних отворів у горі відбувається кожні кілька місяців.

Раніше "Коментарі" повідомляли про потужне виверження вулкана в Індонезії.

Також на порталі можна дізнатися про дивовижну історію порятунку американки, яка впала у жерло вулкана.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини