Головна Новини Світ Італія Пошту Італії оштрафували на 5 млн євро за порушення в доставці кореспонденції
commentss НОВИНИ Всі новини

Пошту Італії оштрафували на 5 млн євро за порушення в доставці кореспонденції

Регуляторний орган встановив, що дії представників компанії порушують права споживачів, адже адресати змушені витрачати власний час і зусилля, щоб забрати листа, які їм повинні були принести додому

15 вересня 2020, 18:47
Поділіться публікацією:

Максимально можливий штраф наклав регуляторний орган Італії на державну пошту країни. Причина — порушення умов доставки рекомендованих листів. Про це повідомляє італійське видання "Corriere della Sera".

Пошту Італії оштрафували на 5 млн євро за порушення в доставці кореспонденції

Джерело: napoli1.com

Виявилося, що за правилами кур'єрської компанії, листи, оформлені як замовні, повинні доставлятися адресатам поштовими кур'єрами. На практиці ж пошта просто інформувала одержувача про прибуття кореспонденції, запрошуючи прийти за ним в відділення.

Регуляторний орган встановив, що дані дії порушують права споживачів, так як адресати змушені витрачати власний час і зусилля, щоб забрати листа, які їм повинні були принести додому.

Відзначається, що, беручи до уваги істотність порушення, частоту такої практики і обсяг незручностей, а також з огляду на численні скарги людей на те, що їм замість листа залишають повідомлення про його доставку, компанія отримала максимальне покарання — штраф в 5 млн євро.

Незважаючи на те, що сума штрафу — максимальна, це не дуже велика цифра для компанії. В 2019 році  її обороти становили близько 3,4 млрд євро.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що Італія почала наступ на великі технологічні компанії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини