Прем'єрка Італії зустрілася із Сі Цзіньпіном: ще одна країна намагається переконати Китий щодо війни в Україні

Прем’єр-міністр Італії Джорджія Мелоні прибула з візитом до Китаю., щоб стабілізувати зв’язки з Пекіном перед президентськими виборами у США.

Прем'єр-міністр Італії Джорджія Мелоні під час свого робочого візиту до Китаю провела переговори з китайським лідером Сі Цзіньпіном у понеділок, 29 липня. Однією з тем обговорення була війна Росії проти України. Про це повідомляють "Коментаір" з посиланням на пресслужбу уряду Італії.

За інформацією італійського уряду, Мелоні та Сі Цзіньпін відзначили позитивний розвиток відносин між Італією та Китаєм і підкреслили важливість збалансованого, взаємовигідного співробітництва, заснованого на взаємній довірі. Вони також обговорили пріоритетні питання міжнародного порядку денного, включаючи війну в Україні та ризики подальшої ескалації ситуації на Близькому Сході.

Мелоні наголосила на зростаючій напруженості у світі та зазначила, що Китай є важливим партнером у вирішенні цих питань, закликавши до спільного обговорення шляхів забезпечення стабільності та миру. Вона також підкреслила, що Італія може відігравати важливу роль у відносинах Китаю з Європейським Союзом, сприяючи створенню максимально збалансованих торговельних відносин.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Китай озвучив свої цілі щодо війни в Україні. Китай заявив, що буде просувати ідею мирних переговорів між Україною та Росією. Відповідну заяву зробив міністр закордонних справ Китаю Ван Ї на зустрічі в Лаосі з держсекретарем США Ентоні Блінкеном. Очільники закордонних відомств США і Китаю, серед інших питань, обговорили війну в Україні.

Він відзначив, що Китай виступає "проти наклепу і неправдивих звинувачень, не сприймає тиску і шантажу, а тому буде вживати рішучих і силових заходів для захисту своїх основних інтересів і законних прав". Вочевидь, Ван Ї мав на увазі погрози США запровадити санкції проти китайських компаній, які торгують з Росією.