Головна Новини Світ Італія Висота 750 метрів: в Італії запалили найбільшу новорічну ялинку
commentss НОВИНИ Всі новини

Висота 750 метрів: в Італії запалили найбільшу новорічну ялинку

Мова йде не про саме різдвяне дерево, а про світові інсталяції

10 грудня 2020, 16:25
Поділіться публікацією:

В італійській комуні Губбіо засяяла новорічними вогнями найбільша ялинка у світі, розташована на схилі гори Інджіно.

Висота 750 метрів: в Італії запалили найбільшу новорічну ялинку

найбільша ялинка в світі (фото з відкритих джерел)

На порозі Новий 2021 рік і кожна країна починає готуватися до свят. В італійській комуні вже запалили найбільшу світлову інсталяцію у формі новорічної ялинки. Її висота становить 750 метрів, а ширина — 450 метрів. У цій інсталяції 300 лампочок зеленого кольору, які горять по контуру, ще 400 різнокольорових, вони служать прикрасами. І на верхівці сяє зірка-комета з 250 лампочок, яка змінює свій колір кожні п'ять хвилин.

Відомо, що жителі комуни запалюють цю ялинку щороку протягом 38 років. У 1991 році інсталяція у формі ялини потрапила в Книгу рекордів Гіннеса, як найбільша у світі. А у 2014 році її особисто запалив Папа Римський Франциск.

Щороку в це місце приїжджають сотні туристів, щоб бути присутнім на відкритті гігантської ялинки й намилуватися її видом, але в цьому році все пройшло по-іншому. Через пандемії коронавірусу, яка продовжує поширюватися у світі, церемонія відкриття новорічної інсталяції відбулася в онлайн-форматі.

Висота 750 метрів: в Італії запалили найбільшу новорічну ялинку - фото 2

Нагадаємо, що в норвезькому місті Берген відкрилося найбільше у світі містечко, повністю зроблене з імбирних пряників. Воно складається з 2 тисяч експонатів, серед яких є маленькі копії людей, будинків і транспорту.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що титул найкрасивішої в Європі вже отримала ялинка, встановлена в Вільнюсі (Литва). На ній немає звичних іграшок, а сама конструкція складається з металевих блоків, дзеркал і натуральних гілок.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини