Головна Новини Світ Італія Виверження вулкана в Італії: в Мережі з'явилося видовищне ВІДЕО
commentss НОВИНИ Всі новини

Виверження вулкана в Італії: в Мережі з'явилося видовищне ВІДЕО

Останнє виверження вулкана було в грудні 2020 року

20 січня 2021, 12:43
Поділіться публікацією:








Виверження вулкана в Італії: в Мережі з'явилося видовищне ВІДЕО

В Італії відбулося виверження вулкана Етна - фото: Народная Правда

У ніч на 19 січня на Сицилії, найбільшому острові в Середземному морі, сталося виверження вулкана Етна. Це найвищий діючий вулкан в Європі на сьогодні. Про це повідомляє Republicworld, посилаючись на інформацію Національного інституту геофізики та вулканології в Катанії.

Під час виверження вулкана чувся гуркіт грому і спостерігалися підземні поштовхи. Фахівці відзначають, що вулкан викинув величезний, заввишки в 4 км, стовп попелу, який долетів до довколишніх міст. В Італії навіть довелося оголосити попередження про цей викид. Після того, що сталося, в соціальній мережі з'явилося безліч фотографій і відео цього природного явища.

Повідомляється, що вулкан затих тільки під ранок. Експерти з інституту вважають, що нині вулкан не представляє жодної небезпеки для жителів острова Сицилія. Однак після виверження вулкана людей просять бути обережними через попіл, передає Euronews.


До слова, в 1970-і роки над Етною формувалися кільця диму. Це вихрові освіти, які є дуже рідкісним явищем для вулканів. Відомо, що ці кільця над Етною стали одним з перших явищ, яке документально зафіксували. Наступного разу вихрові кільця з'явилися над вулканом через 3 роки, а потім ще через 13 років.

Нагадаємо, раніше сайт "Коментарі" повідомляв своїм читачам про те, що до Землі наближається величезний астероїд, та чи небезпечний він, а також про те, що в соціальній мережі були опубліковані видовищні фото "загубленої галактики", яка знаходиться на відстані приблизно в 50 мільйонів світлових років від нашої планети.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини