Рейтинг найвпливовіших євреїв світу: на якому місці Зеленський

У 2022 році президент України очолив цей список

The Jerusalem Post опублікував рейтинг 50 найвпливовіших євреїв світу. Першу трійку місць зайняли американці: очолив список Дуг Емхофф - другий джентльмен США, чоловік віце-президента та кандидата у президенти США Камали Харріс. За ним іде губернатор Пенсільванії Джо Шапіро та мільярдер Білл Екман.

Ізраїльське видання поставило свого прем'єра Біньяміна Нетаньяху на п'яте місце: одразу після держсекретаря США Ентоні Блінкена.

Президент України Володимир Зеленський посів 22 місце. У 2022 році саме він очолював рейтинг від The ​​Jerusalem Post.

Нагадаємо, що у 2022 році ізраїльський журнал назвав українського президента іконою серед політиків та наголосив, що таке звання мало хто може заслужити. За твердженням The Jerusalem Post мало хто знав про Зеленського, який спочатку грав президента роль в комедійному серіалі, а потім обійняв цю посаду в дійсності. Але все змінилось з повномасштабним вторгненням Російської Федерації в Україну.

Тоді, український лідер проявив мужність та силу духу. Особливо світова спільнота запам'ятала слова Зеленського, коли він сказав, що йому потрібна зброя, а не безпечний виїзд з країни. Через таку стійкість ізраїльське видання порівнювало його з британським лідером часів другої світової війни Вінстолем Черчіллем.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

Ізраїльтянин намагався незаконно потрапити в Умань на Рош га-Шана

Громадянина Ізраїлю, який намагався потрапити в Україну за підробленим паспортом виявили прикордонники Мукачівського загону в пункті пропуску "Лужанка". Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Держприкордонслужби України.

Чоловік мав бажання зустріти Рош га-Шана в Умані та побувати на могилі рабина Нахмана. Під час перевірки пред’явленого ізраїльтянином документа, інспектор прикордонного контролю виявив у ньому заміну фото. Це була не просто заміна, іноземець наклеїв поверх чужого фото своє, яке він завчасно вирізав по контору, м’яко кажучи, не рівно.