Байден звернувся до союзників по НАТО та вказав, до чого готуватися у питанні України

До чого варто готуватися союзникам НАТО

Президент США Джо Байден під час візиту до Німеччини не обійшов увагою питання України. У п’ятницю, 18 жовтня, він зробив відповідну заяву, повідомляє портал “Коментарі” з посиланням на інформацію France 24.

Президент США наголосив, що на Україну та партнерів очікує важка зима. Він закликав союзників продовжувати підтримку України. Джо Байден наголосив, що союзники по НАТО повинні “забезпечувати підтримку… доки Україна не досягне справедливого та стійкого миру”.

Також Байден засудив російського президента Володимира Путіна за “жорстокий напад на Україну”. За словами президента США, НАТО залишається сильним і більш об’єднаним, ніж будь-коли. “Нас чекає дуже важка зима. Ми не можемо опускати руки”, — додав президент Америки.

Раніше портал “Коментарі” повідомляв, що напередодні президент України Володимир Зеленський заявив, що вірить в український народ і вважає його головною стратегічною зброєю країни. Про це він заявив на пресконференції за підсумками зустрічі з Генеральним секретарем НАТО Марком Рютте.

“Але я впевнений в тому, що я вірю в людей, у наш народ. І я говорю не тільки про українців. Найголовніша зброя, яка у нас є — це наш народ, наші люди, різні люди. І я думаю, що це наша стратегічна зброя. Але ми втрачаємо наших людей, і це проблема війни, особливо, коли ми говоримо про довгу війну. І це велика трагедія для нас. Тому я також впевнений у нашій єдності”, — зазначив Володимир Зеленський. Він зазначив, якщо Україна не втратить єдність, то переможе. Однак це також залежить від єдності партнерів.