Більше, ніж очікувалося. Стало відомо, скільки країн блокують вступ України до НАТО

Проти запрошення України до Альянсу виступає сім держав

Сім країн-членів НАТО виступають проти вступу України до військового блоку, повідомляє Рolitico.

За інформацією видання, ключовими противниками приєднання України до Альянсу є США і Німеччина, які бояться прямої війни з Росією.

Як пише видання, також проти виступають Словаччина та Угорщина. Їхня позиція пояснюється проросійською лінією урядів.

Крім того, за інформацією Рolitico, до числа противників вступу України до Альянсу входять Іспанія, Бельгія та Словенія.

"Такі країни, як Бельгія, Словенія чи Іспанія, ховаються за США та Німеччиною. Вони проти членства України", - розповів виданню один з офіційних представників НАТО.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що російські загарбники можуть готувати наступальні дії на місто Запоріжжя, яке є важливим українським промисловим центром. Про це пише видання The Economist з посиланням на високопоставленого українського чиновника. Посадовець розповів виданню, що наступною метою Росії може стати наступ на місто Запоріжжя, яке є великим промисловим центром на півдні України.

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що на третій місяць Курської операції немає досягнень, які б виправдовували необхідність проведення цієї операції, вважає військовий експерт Іван Ступак. "Відколи розпочалася Курська операція: росіяни намагаються наступати у Запорізькій області, втрачено Вугледар, під загрозою втрати опинилося Селидове, ворог просувається у Торецьку. Росіяни продовжують наступати на Донбасі та перейшли до наступу на Курщині", — наголосив він.