Болгарія відповіла, що чекає на країни НАТО після того, як Україна приєднається до альянсу.

МЗС Болгарії наголошує, НАТО буде у безпеці, коли Україна стане його повноправним членом

Усі країни-члени Північноатлантичного альянсу будуть насправді у безпеці лише тоді, коли Україна стане повноправним членом НАТО. Як повідомляє портал "Коментарі", про це заявив глава МЗС Болгарії Іван Кондов, повідомляє прес-служба Міністерства закордонних справ Болгарії.

Кондов взяв участь у трансатлантичній вечері, організованій держсекретарем США Ентоні Блінкеном у рамках щорічної сесії Генеральної Асамблеї ООН.

На зустрічі з колегами Кондов наголосив на ключовій ролі НАТО у забезпеченні безпеки у світлі сучасних викликів, зазначивши, що країни-члени Альянсу стануть по-справжньому безпечними, коли Україна вступить до НАТО.

Міністр також вказав на важливість зміцнення східного флангу НАТО та безпеки в Чорноморському регіоні, наголосивши на зусиллях Болгарії в цьому напрямку.

Читайте також на порталі "Коментарі" - План перемоги України містить чітке бачення кроків, які мають забезпечити справедливий та стійкий світ. План перемоги та ті пункти, які в ньому прописані, не можуть передбачати відмову від запрошення для членства України в НАТО. Таку заяву під час виступу у Раді з міжнародних відносин у Нью-Йорку зробив голова Офісу президента Андрій Єрмак.

Також видання "Коментарі" повідомляло – нинішня війна України та Росії – це не просто регіональний конфлікт, який можна вирішити шляхом переговорів. Україна ніколи не визнає територіальних претензій Росії, як Росія ніколи не визнає територіальну цілісність України. Так буде принаймні найближчі 20 років. Тому, незважаючи на те, що вказано у нашій Конституції, ні ЄС, ні НАТО Україні найближчим часом не світять. Про це в ексклюзивному інтерв'ю нашому виданню розповів експерт Аналітичної групи Левіафан Микола Мельник.