Чи справді Україна наблизилася до запрошення в НАТО: Білий дім розставив крапки над "і"

Білий дім нагадав про необхідність досягти консенсусу на запрошення України серед усіх членів Альянсу

Сьогодні серед членів НАТО триває дискусія про те, чи запрошувати Україну до Альянсу. Але консенсусу у цьому питанні – ні. Як передає портал "Коментарі", про це йдеться у заяві, опублікованій на сайті Білого дому.

Зазначається, що журналісти поцікавилися в Адміністрації Джо Байдена, як США ставляться до плану перемоги України та його окремих аспектів, на що високопосадовець адміністрації сказав, що йде активна розмова про різні елементи плану, викладені президентом України Володимиром Зеленським. Ця розмова була з Байденом як під час візиту глави української держави до США, так і вчора під час телефонного дзвінка. Він зазначив, що станом на сьогодні, певні моменти плану з точки надання додаткових військових можливостей виконуються.

Однак, щодо запрошення України до НАТО, то в цьому питанні немає єдиної думки.

"Серед союзників щодо НАТО триває дискусія про запрошення. Наразі немає консенсусу щодо того, щоб запропонувати Україні запрошення. Але, як ви знаєте, на саміті НАТО лише кілька місяців тому – у липні, у середині липня – всі 32 союзники підтвердили, що Україна перебуває на незворотному шляху до членства. Тому питання полягає у тактиці того, як заохочувати цей шлях і як досягти консенсусу щодо наступних кроків", - йдеться у заяві.

Також під час відповіді високопосадовець Білого дому заявив, що Байден хоче перемоги України, і ці зусилля будуть забезпечені належними ресурсами. За його словами, саме тому президент США закликав до зустрічі у форматі "Рамштайн" на рівні лідерів, яка відбудеться, швидше за все, у листопаді.

Читайте також на порталі "Коментарі" - президент України Зеленський закликав країни НАТО готувати бригади на заміну ЗСУ.