Чому Україна буде пріоритетом порядку денного НАТО: Рютте назвав головний аргумент

Новий генсек альянсу звернув увагу на те, що візит до України став його першою робочою поїздкою після вступу на посаду

Новообраний генеральний секретар НАТО Марк Рютте під час свого першого закордонного візиту до Києва підтвердив, що українське питання буде його ключовим пріоритетом у роботі на цій посаді. Як інформує портал "Коментарі", про це Рютте заявив на прес-конференції у Києві.

"Це було важливо для мене – приїхати в Україну на початку мандату, щоб абсолютно чітко показати і вам, народу Україну, і усім, хто спостерігає, що НАТО продовжує підтримувати Україну. Я вважаю своїм пріоритетом і привілеєм як генсека НАТО посилити цю підтримку і забезпечити, що Україна візьме гору (у цій війні. – ред.)", – наголосив Рютте.

Генсек пояснив, що підтримка України потрібна також самим союзникам. Вони добре знають, як важливо бути разом з Україною в ці складні часи. Саме тому вони так віддані підтримці України, адже безпека України має значення для безпеки західної цивілізації, а боротьба українців за свободу відображає принципи та цінності колективно Заходу.

Генсек також нагадав, що союзники вже надали Україні "безпрецедентну підтримку" після початку повномасштабного вторгнення Росії. Рютте наголосив, що 99% безпекової підтримки, яку отримала Україна, надійшла від держав-членів НАТО.

При цьому генсек наголосив, що країни Заходу повні рішучості продовжувати підтримувати Україну. Тому український народ може бути впевнений в тому, що він не залишаться один на один з агресором. Відповідно курс НАТО не буде змінюватись і Україна може розраховувати на надійну підтримку.

Читайте також на порталі "Коментарі" - в Кремлі вже кусають лікті: як новий генсек НАТО вибісив Росію.