Коли Україна стане членом НАТО: Рютте дав відповідь

Марк Рютте вважає, що Україна може стати наступним членом НАТО.

Генеральний секретар Марк Рютте заявив, що Україна у майбутньому приєднається до Альянсу та стане його 33 або 34 членом. За його словами, це рішення було прийнято у Вашингтоні, однак тепер усе залежить від хронології. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання "Європейська правда".

Марк Рютте прибув у Брюссель на зустріч міністрів оборони країн НАТО та відреагував на план перемоги, який нещодавно представив президент України Володимир Зеленський. Рютте прокоментував один з пунктів плану, який передбачає членство України в НАТО.

"Виглядає, що Україна буде 33-м членом. Але, можливо, перед ними вирине хтось інший. Але Україна буде членом НАТО у майбутньому. Це те, що ми вирішили у Вашингтоні", – сказав Рютте.

Генсек НАТО ухилився від відповіді, коли саме Україна вступить до НАТО, однак наголосив, що партнери прокладають міст до її членства в Альянсі.

"Тож якщо є конкретне питання "Коли?", я не можу дати на нього відповідь зараз, на цей момент. Але ми працюємо над усіма цими напрямками, щоб насправді вони одного дня стали членом НАТО", – додав генсек НАТО.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Марк Рютте під час першої реакції на план перемоги заявив про необхідність посилити допомогу Україні, щоб вона була у кращому становищі під час можливих мирних переговорів щодо закінчення війни.

Також "Коментарі" писали про те, що стало відомо, що у таємних пунктах плану перемоги, які залишились недоступними для громадськості та будуть показані міжнародним партнерам України.