НАТО не має двох років. Невтішний прогноз щодо нападу РФ на Альянс

Насправді НАТО не мають двох чи трьох років до нападу Росії, вважає колишній посол України в США Валерій Чалий. РФ може напасти на Альянс уже наприкінці поточного року

В країнах НАТО вважають, що Росія може напасти на Альянс не через десять років, як вважалося раніше, а через два-три роки.

З таким прогнозом категорично не погоджується колишній посол України в США Валерій Чалий.

"Немає їх у вас. Кінець цього - початок наступного року - загрозливий період. Цей рашистський режим дає команду наступати не тоді, коли вони максимально сильні, а коли жертва максимально слабка",
- відзначив Чалий.

За його словами, щоб уникнути ескалації, треба перемагати разом з Україною якомога швидше.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що за інформацією Головнокомандувача Збройних сил Норвегії генерала Ейріка Крістофферсена, "вікно можливостей" Альянсу для підготовки до можливого протистояння з Росією зменшилося до двох-трьох років. Генерал зазначив, що це менший часовий проміжок, ніж оцінювали деякі західні офіційні особи під час обговорення в НАТО питання нарощування Росією військового потенціалу та її здатності відновлювати сили.

При цьому відомо, що країни НАТО будь-якими способами намагаються уникнути протистояння з Росією. Зокрема, про це вони неодноразово заявляли, коли, наприклад, відмовлялися збивати російські ракети у повітряному просторі країн Альянсу. Тоді вони говорили, що нічого не роблять щодо російських ракет, щоб не стати стороною у війні України та Росії.

Окрім того, ключові країни НАТО відмовляються закривати небо над Україною, навіть прикривати частину України. За словами лідерів країн НАТО такі дії знову ж таки можуть втягнути Альянс у війну з Росією.