Після цинічного удару по Україні стало відомо, коли Україну візьмуть в НАТО

Україну не візьмуть в НАТО в найближчому майбутньому, але запевнять, що вона колись там буде

Україна не стане членом НАТО в найближчому майбутньому, про це заявив президент Чехії Петр Павел в інтерв'ю Time напередодні саміту Альянсу, який відбудеться 9-11 липня.

Павел зазначив, що кінцевою метою є повне відновлення територіальної цілісності та суверенітету України, включно з Кримом. Однак він визнав, що це завдання складне і навряд чи буде реалізоване найближчим часом.

Президент Чехії використав історичну аналогію, щоб пояснити, де ймовірно залишиться лінія фронту в Україні в найближчі роки, порівнявши її зі спірними кордонами, які розділили Європу під час холодної війни. Він наголосив, що ці території не можна визнавати частиною Росії, і їх слід називати тимчасово окупованими. Але Павел також підкреслив, що це не означає, що Україна або її союзники в НАТО зможуть швидко припинити цю окупацію.

Павел також висловив думку, що росіяни змогли адаптувати свою економіку до військових потреб, але мають обмежені ресурси, які можуть закінчитися протягом року, що поставить Росію у важке становище.

НАТО цього тижня матиме ще одну можливість змінити ситуацію, однак Павел не очікує великого прориву. Він зазначив, що у Вашингтоні Україну не запросять стати членом Альянсу, але українців запевнять, що процес вступу є незворотнім і є чіткий шлях до членства.

"У Вашингтоні Україну не запросять стати членом Альянсу. Це розуміють усі. Але українців запевнять, що процес незворотній: є чіткий шлях до членства", - резюмував Павел.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що 8 липня росіяни цілеспрямовано вдарили по дитячій лікарні "Охматдит". Є думка, що перед всіма вагомими подіями, російський диктатор використовує тактику залякування.