Поступитися територіями: у НАТО припустили, як Україна може вступити до Альянсу

Глава канцелярії Столтенберга припустив, що Україна може вступити до Альянсу в обмін на частину своїх територій

Україна може стати членом НАТО, якщо віддасть Росії частину своєї території. Таку заяву зробив голова канцелярії генерального секретаря НАТО Стіан Єнсен, пише норвезька газета VG.

"Я думаю, що рішення може полягати в тому, щоб Україна відмовилася від території та натомість отримала членство в НАТО. При цьому Україна має сама вирішувати, коли і на яких умовах вона хоче вести переговори. Росія веде величезну військову боротьбу, і здається нереальним, що вони можуть захопити нові території. Зараз скоріше питання в тому, що Україні вдасться повернути", - заявив Єнсен.

Також він заявив, що варто подумати про це, якою буде безпекова ситуація в Україні після закінчення війни. Єнсен запевнив, що питання щодо поступок територіями він не порушує.

"Я не кажу, що так має статися. Але це може бути можливим рішенням", - додав він та уточнив що сьогодні "з'явилися серйозні зрушення" у питанні щодо вступу України до НАТО.

"Всі зацікавлені, щоб війна більше не повторилася", - підсумував Єнсен.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Путін прокоментував готовність Росії воювати з НАТО. Росія не прагне війни з НАТО, але готова до неї. Таку заяву зробив Путін сьогодні на прес-конференції за підсумками саміту "Росія-Африка". Крім того, глава РФ повторив звичні вже російські інфоштампи про те, що РФ не проти зміцнення ідентичності України, але не на основі "неонацизму". При цьому зупинити війну в Україні РФ не може, оскільки позиції армії РФ атакують ЗСУ. Але українська армія, за словами Путіна, зазнає втрат. А Польща чекає, щоб захопити західноукраїнські землі.