Три країни НАТО проти військової допомоги Україні: Столтенберг розкрив подробиці

Столтенберг запевнив, що Україна продовжуватиме отримувати зброю від країн НАТО

Альянс продовжуватиме надавати військову допомогу Україні, незважаючи на позицію Угорщини, Словаччини та Нідерландів. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву під час спілкування з журналістами зробив генсек НАТО Єнс Столтенберг, пише "Political Lore".

Йєнс Столтенберг зазначив, що риторика Словаччини, Угорщини та Нідерландів не вплине на подальшу допомогу Україні.

"Члени НАТО надають передові ракети, системи ППО, сучасні бойові танки – це все приклади значної сучасної допомоги. Це в інтересах нашої безпеки. Я впевнений, що союзники НАТО продовжать надавати істотну і значну підтримку Україні", - сказав генсек НАТО.

Він зазначив, що нещодавно Альянс оголосив про намір передати Україні додаткові системи протиповітряної оборони, а також продовжує навчати українських льотчиків на винищувачах F-16.

"Також в Україну постійно надходять боєприпаси та зброя. Звичайно, існує гостра потреба у великих обсягах допомоги, але союзники не лише на словах, а й на ділі демонструють, що продовжуватимуть надавати допомогу Україні", - наголосив Столтенберг.

Читайте також на порталі "Коментарі" - у проекті першої в історії США Національної оборонно-промислової стратегії йдеться, що американські компанії поки що не можуть виробляти зброю досить швидко, щоб задовольнити світовий попит, зокрема через російсько-українську війну, а також протистояння Ізраїль з ХАМАС. Тим часом новий глава МЗС Великобританії Девід Кемерон має намір цього тижня відвідати Вашингтон, щоб переконати американських союзників у необхідності посилення військової та фінансової підтримки України. Експерти проаналізували для видання "Коментарі" ситуацію з підтримкою України та в цілому охоче Заходу відповідати на виклики, кинуті РФ та її союзниками.