У Фінляндії розмістять два штаби НАТО: що це означає для РФ

Два штаби НАТО з'являться у Фінляндії

У Фінляндії створять два штаби НАТО. А саме - штаб сухопутних військ у Північній Європі та штаб передових сухопутних військ Альянсу.

Як повідомляє видання Yle з посиланням на інформовані джерела, перший штаб розміститься в Міккелі, а другий - у Рованіємі або Соданкюля.

Президент Фінляндії Александер Стубб повідомив, що рішення про розміщення штабів НАТО ухвалюють з огляду на військові інтереси, а не на основі регіональної політики. Він додав, що остаточних рішень поки що не ухвалено.

Раніше міністри оборони Швеції та Фінляндії оголосили, що Швеція готова взяти на себе командування передовими сухопутними військами НАТО, які розмістять у Фінляндії.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що ситуація на геополітичній мапі світу та розвиток подій в російсько-українській війні навіюють фаталістичне бачення майбутнього, вважає експерт з міжнародної політики Максим Несвітайлов. За його словами, з огляду на те, як розвиваються події у світі, не залишається сподівань на успішний переговорний процес щодо завершення війни в Україні ні восени, ні у найближчому майбутньому.

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що Верховний головнокомандувач та Головнокомандувач ЗСУ заявляли, що контратаки росіян на Курщині абсолютно прогнозовані, ЗСУ до них готові та все заплановано. "Але якщо це в нас такий план — відступити і дати можливість росіянам відновити контроль над ключовими для них населеними пунктами та з'єднати своє угрупування військ, то в нас проблеми з логікою і адекватністю", — заявив офіцер ЗСУ Микола Мельник.