Загроза агресії РФ подіяла: до якого рішення дозріли в НАТО

За інформацією The Telegraph, країни НАТО створять у Європі "стіну безпілотників"

Ряд країн НАТО, розташованих у Європі, домовилися побудувати "стіну з безпілотників" уздовж своїх кордонів. Це необхідно для захисту від російської агресії та потенційних провокацій за участю РФ. Як передає портал "Коментарі", про це повідомляє The Telegraph.

Норвегія, Польща та Фінляндія працюватимуть із трьома країнами Балтії – Естонією, Латвією та Литвою.

"Це абсолютно нова річ. Кордон безпілотників з Норвегії до Польщі", - сказала міністерка внутрішніх справ Литви Агне Білотайте.

За її словами, це "дозволить захиститися від провокацій з боку недружніх країн".

Слід зазначити, що владу країн ЄС, що межують з Росією, все частіше турбують питання безпеки їхніх кордонів. Зокрема Фінляндія закрила пункти пропуску на кордоні з Росією, а також посилила контроль над мігрантами.

Читайте також на порталі "Коментарі" - Кремль нібито вирішив в односторонньому порядку "змінити" морські кордони Росії з Литвою та Фінляндією в Балтійському морі. Відповідний проект з'явився 21 травня на сайті російського уряду, а потім було вилучено. Але галасу встиг наробити. Фінляндія нагадала про конвенцію ООН з морського права, а також зазначила, що внесення плутанини – це ще й гібридний вплив, який так любить РФ. У литовському МЗС заявили, що йдеться про свідому провокацію та ескалацію з боку Росії, на яку має бути тверда відповідь від НАТО та ЄС. Голова комітету із закордонних справ парламенту Естонії Марко Міхкельсон закликав НАТО "прокинутися" - і довести здатність адекватно реагувати на погрози. Експерти проаналізували те, що відбувається, спеціально для порталу "Коментарі".