Більше попереджень не буде: стало відомо про важливе послання від США Ірану

За інформацією CNN, Блінкен передав Ірану послання після вбивства ватажка ХАМАС

Держсекретар США Ентоні Блінкен передав через Катар послання Ірану. Вашингтон закликає Тегеран не реагувати на вбивство ватажка ХАМАС Ісмаїла Ганії. Як інформує портал "Коментарі", про це повідомляє "CNN".

Джерело видання відзначило, що Блінкен під час розмови з прем'єр-міністром та міністром закордонних справ Катару шейхом Мохаммедом бен Абдулрахманом Аль Тані звернувся до нього з проханням. Держсекретар США попросив передати послання Ірану та ліванському угрупованню "Хезболла".

За даними CNN, повідомлення було направлено, щоб знизити ескалацію на Близькому Сході. Блінкен закликав не реагувати на вбивство лідера "Хезболли" Фуада Шукра та ватажка ХАМАС Ісмаїла Ганії у Тегерані.

Зазначається, що прем'єр-міністр Катару погодився передати повідомлення.

Читайте також на порталі "Коментарі" - дипломати США та Європейського Союзу проводять термінові переговори, намагаючись не допустити загрози масштабної регіональної війни на Близькому Сході.

У матеріалі йдеться, що приводом для переговорів стала ліквідація лідерів ісламських рухів "Хезболла" та ХАМАС внаслідок авіаударів Ізраїлю у Бейруті та Тегерані. Західний дипломатичний тиск відбувається на тлі зростання побоювань щодо ширшого регіонального конфлікту, оскільки Іран та "Хезболла" пообіцяли помститися за ці напади.

Офіційні особи заявили, що переговори були зосереджені на тому, щоб переконати Тегеран або не відповідати, або провести символічні дії після того, як ізраїльські дипломати повідомили західних співрозмовників, що їхні військові не планують подальших операцій.

"З учорашнього вечора всі тиснуть на Тегеран, щоб він не відповідав і стримував це", - сказав один із західних дипломатів, який брав участь в обговоренні.