Головна Новини Світ Близький Схід Четверті вибори за два роки: в Ізраїлі розпустили парламент
commentss НОВИНИ Всі новини

Четверті вибори за два роки: в Ізраїлі розпустили парламент

Дострокові вибори в кнесет заплановані на березень

23 грудня 2020, 09:33
Поділіться публікацією:

Ізраїль знову опинився на порозі парламентських виборів. Все тому, що депутати кнесету не впоралися з прийняттям бюджету. Парламент, згідно із законодавством, був розпущений автоматично, оскільки термін прийняття головного фінансового документа країни вже вичерпано.

Четверті вибори за два роки: в Ізраїлі розпустили парламент

Будівля парламенту Ізраїлю

Дострокові парламентські вибори заплановані в Ізраїлі на 23 березня.

Спікер кнесету Ярів Левін оголосив про саморозпуск і закликав усіх не допустити насильства в ході майбутньої виборчої кампанії.

Ситуацію в Ізраїлі можна назвати тривалим парламентською кризою, оскільки майбутні вибори — вже четверті за два роки. Вибори, які вже відбулися не привели до згоди — депутати довгий час не могли сформувати уряд у зв'язку з тим, що протиборчі партії отримали приблизно однакову кількість місць.

Компромісним виявився хід зі створенням "ротаційного" уряду: на 18 місяців прем'єром залишався глава партії "Лікуд" Біньямін Нетаньяху, а 17 листопада 2021 року його повинен був змінити глава "кахоль-Лавана" Бені Ганц, який обіймає посаду заступника голови уряду. Нетаньяху тоді перейде на його місце.

Як повідомляв портал "Коментарі", прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху після повернення мандата президента лідером опозиційного блоку "кахоль-Лаван" Бені Ганц знову заявив про готовність вести переговори про створення уряду єдності.

Першим після виборів в Кнесет можливість сформувати нову урядову коаліцію отримав Нетаньяху, який заручився підтримкою найбільшої кількості обраних депутатів (55). Однак за відведені йому законом 28 днів він не зумів зібрати коаліцію парламентської більшості в 61 мандат. Потім мандат отримав Ганц.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини